Si te Mberrini

 • Linjat Ajrore
  • Korfuz * (Nga Aeroporti i Korfuzit 2 orë me traget apo 1 orë me delfin).
  • Janinë (Nga Aeroporti i Janinës me autobusz ne Kakavi dhe pastaj Kakavi – Himarë me taksi with taxi or bus 150 km).
  • Tiranë (Nga Aeroporti i Rinasit me autobus ne Himarë, 215 km). Gjithashtu ofrohet shërbim taksi nga Rinasi për të gjitha destinacionet.

  Linjat ajrore që shërbejnë vendin nga e gjithë bota janë:

  ALBANIAN AIRLINES, SWISSAIR, ALITALIA, AUSTRIAN AIRLINES, OLYMPIC AIRWAYS, TURKISH AIRLINES, ADRIA AIRWAYS, MALEV, ADA AIR, HEMUS AIR

 • Me Automobil
  • Nga Athina vazhdojmë në autostradën (Janinë -Kakavi - Sarandë - Himarë) me gjatësi të përgjithshme 550km
  • Nga Janina vazhdojmë në autostradën Janinë – Kakavi dhe Kakavi -Himarë me gjatësi të përgjithshme 150 km.

  Ekzistojnë 11 kalime kufitare nga shtetet fqinje në Shqipëri:

  • Nga MALI I ZI: Hani i Hotit (Shkodra) Ulqini
  • Nga KOSOVA: Qafë Prush (Tropoja), Qafë Morinë (Kukës)
  • Nga FYROM: Bllata (Peshkopi), Qafë Thanë (Pogradec), Tushemisht (Pogradec)
  • Nga GREQIA: Kapshticë (Korçë), Kakavia (Gjirokastër) Mavromati (Sajiadha)
 • Rruga Detare

  Portet kryesore të vendit që ofrojnë lidhje me tragete janë:

  • Nga Saranda dhe Himara ka delfin dhe traget nga Korfuzi. Korfuz - Sarandë (gjithë vitin) apo Himarë (në behar).
  • Durrësi lidhet me linja detare nëpërmjet porteve italiane që shërbejnë tragete nga Bari, Trieste, Ankona dhe Brindizi
  • Vlora lidhet me linja detare nëpërmjet porteve italiane që shërbejnë tragete nga Bari, Otranto dhe Brindizi

  Linjat e lundrimit që kryejnë itenirar në Shqipëri janë si më poshtë:

  ADRIATICA DI NAVIGAZIONE, ILLYRIA LINES, EUROPEAN SEA LINES, LA VIKINGA, VENTOURIS FERRIES, IONIAN CRUISE

 • Transport i brendshëm me autobuz
  • Tiranë - Himarë (itinerar i perditshëm) 275 km
  • Vlorë - Himarë (itinerar i perditshëm) 73 km
  • Vlorë - Qeparo (itinerar i perditshëm) 86 km
  • Tiranë - Sarandë (itinerar i perditshëm) 329 km
  Si te mbërrini me taksi

  Zakonisht taksija pajtohet për aqë njerëz sa udhëtojnë bashkë, kështu që çdo udhëtar paguan vetëm pjesëmarjen e tij p.Sh.25%. Çmimet e më poshtëme janë për komplet pajtimin.

  • Sarandë - Himarë 32€
  • Vlore - Himarë 45€
  • Kakavi - Himarë 60€

  Numra të dobishëm Taxi:

  • 0684180872
  • 0692085964
  • 0684099926
  • 0682245678
  • 0682052744
  • 0687012899

Itinerare dhe Distanca

Lidhje të Dobishme

Informacion

 • Aeroporti Ndërkombëtar i Athinës "Eleftherios Venizelos":
  Tel.: +30 210 3530000
 • Aerporti i Janinës:
  Tel.: +30 26510 27058, Fax: +30 26510 74192
 • Korfuz - Aerporti "Ioannis Kapodistrias":
  Tel.: +30 26610 89600
 • Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës:
  Tel.: +355 42381 800
 • Olympic Air Athens:
  Tel.: +30 210 9666666 or 801 11 4444 4
 • Olympic Air Corfu:
  Tel.: +30 26610 38694
 • Aegean Airlines Athens:
  Tel.: +30 210 6261000 or 801 11 2000 0
 • Porti i Patras:
  Tel.: +30 2610 341002 or 341024
 • Porti i Himarës:
  Tel.: +35539322348
 • Porti i Vlorës:
  Tel.: +355 033 245 21 / 294 18
 • Porti i Sarandës:
  Tel.: + 35585222235
 • Porti i Durrësit:
  Tel.: +355 52 222 028
 • Porti i Igumenicës:
  Tel.: +30 26650 99400
 • Porti i Korfuzit:
  Tel.: +30 26610 40002, 32655
 • Stacioni i autobusave Athinë:
  Tel.: +30 210 5129443
 • Stacioni i autobusave Korfuz:
  Tel.: +30 26610 39985
 • Stacioni i autobusave Janine:
  Tel.: +30 26510 25014 / 26510 27442
 • Himara Tours:
  Tel.: +306987103456 / +6936884505
 • Ionio Tours:
  Tel.: +302105222247 / +35539322738
 • Ruci Tours:
  Tel.: +302109018629 / +35539322442